Terugblik milieustraat Kajuit

Op zaterdag 23 september was er een tijdelijke milieustraat gepland voor de straten Kajuit, Mast, Grootzeil, Kraaienest, Lijzijde, Wimpel en het Want. Er geldt altijd een maximum voor het aantal huishoudens voor wie een milieustraat bedoeld is. Wanneer er teveel mensen uit andere straten op af komen, kan de veiligheid niet meer gegarandeerd worden en kunnen de afvalstromen niet meer in goede banen geleid worden.
Door omstandigheden waren we met weinig vrijwilligers en de gemeente had maar twee milieustewards, die de benen uit hun lijf liepen.
Er was een toevloed van verkeer vanaf de Lijzijde, er renden kinderen rond, mensen vroegen in welke container ze hun spullen moesten doen en oudere mensen en mensen met een handicap wilden graag dat iemand even kon assisteren. Dit alles droeg bij aan de grenzen van de capaciteit. Ook had iemand de aankondiging van de milieustraat op Facebook gepost, zodat er teveel mensen uit andere straten op af kwamen. Daardoor mondt een milieustraat uit in iets zoals we dat niet willen: onoverzichtelijk, geen tijd om vragen kunnen beantwoorden of mensen te kunnen helpen met spullen transporteren of tillen. Niemand had de tijd om pauze te nemen of even een praatje te maken met wijkbewoners.
Onze conclusie is simpel: willen we weer een milieustraat kunnen organiseren, hebben we de hulp van wijkbewoners echt nodig! Zonder extra vrijwilligers, geen milieustraat meer!

Aanmelden kan via lewenborg.doet@gmail.com

We zijn op zoek naar aanpakkers (met of zonder spierballen), cateringliefhebbers om koffie en thee te zetten en een broodje te smeren, flyeraars, iemand met verkeersregelaarsskills.
Lewenborg Doet rekent op jullie!

Lewenborg doet