Groene zomermarkt was groot succes

De groene zomermarkt van zaterdag 22 juni kan de boeken in als een groot succes.
Om tien uur toen de markt begon en wijkcentrum het Dok haar deuren geopend had, was de temperatuur al aangenaam en was het slechts licht bewolkt. De weergoden waren ons de rest van de dag zeer gunstig gezind.
De kraampjes waren in no time ingericht en de eerste bezoekers wisten de weg naar de markt al snel te vinden.

Divers aanbod
De ecologische hoveniers van Entoen waren er (en zelfs mèt huisdier, een salamandertje) met allerlei nuttige informatie over ecologie en biodiversiteit.
Lewenborg Energie, een van de aanwezige standhouders, is onvermoeibaar in haar voorlichting met betrekking tot verduurzaming en de energietransitie. Wie bij hun kraam een vragenlijst invulde, kreeg gratis een vochtmeter voor in huis.
De dames van Juffies Speelopvang hadden een vrolijke kraam in het teken van hun kinderopvang, die onlangs haar tienjarig jubileum vierde.
Raoul kwam spelen met de bezoekers van de markt; iedereen leek aangenaam verrast door zijn groepsspel met de touwenknoop. Zijn motto is dat we het als volwassenen niet moeten verleren om te spelen. Zijn spel is een prachtige manier om dit te oefenen en om op een spontane manier met elkaar om te gaan.
Bij Wim kon je tweedehands Lego kopen. Lego is nog steeds immens populair en steeds meer volwassenen zijn met Lego bezig. Hij had veel oude setjes lego, inclusief de bijbehorende boekjes.
’s Middags kwam Renée als ambassadeur van Plantenasiel Groningen. Heb je een plant over of eentje die zieltogend ten onder dreigt te gaan? Bezorg hem een nieuw baasje via het Plantenasiel! (Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Plantenasiel Groningen).
De wijkvernieuwing, Duurzaam Groningen en Grunneger Power stonden gebroederlijk naast elkaar op de markt met tal van onderwerpen aangaande de wijk, het vergroenen van je tuin en energiebesparing. Je kon meedoen aan een actie om een regenton te winnen. Voor kinderen was er een tekenwedstrijd.
Reparatiewerkplaats Lewenborg was aanwezig met haar vrijwilligers. Elke vrijdagmiddag zijn zij te vinden in Stadsboerderij Boegbeeld aan het Koerspad, waar ze graag je kapotte spullen repareren.


Lewenborg Doet was zelf aanwezig op de markt met twee stands; één over het project Lewenborg Doet, waar het grofvuilophaalproject in de wijk onder valt Daarnaast organiseert Lewenborg Doet zwerfvuilacties als Lentekriebels en is ze organisator van deze groene zomermarkt.
Informatie over afval en recycling kon natuurlijk niet ontbreken.
Bij de stand van Lewenborg Doet konden die dag doppen ten behoeve van het goede doel worden ingeleverd. Lewenborg Doet zamelt doppen in voor de opleiding van geleidehonden.
Metalen doppen zamelt ze in voor Stadsboerderij Boegbeeld. We konden aan het eind van de middag naar huis met een flinke vracht doppen!

Wijkstemdag

Om één uur gaf onze kersverse wijkdichter Ronald IJpma acte de présence. Vlak voor de wijkstemdag begon, nam hij het spoken word.
Alle deelnemers aan de wijkstemdag kregen een consumptiebon voor een ijsje van De IJscheppers, met ambachtelijk bereid ijs. Veel mensen hebben hun stem uitgebracht voor de nieuwe ideeën die in aanmerking komen voor een bijdrage uit het wijkbudget voor dit jaar. (Voor meer info zie www.stemvangroningen.nl) De uitslag wordt in juli bekendgemaakt.
Om twee uur trad het koor ‘Zin in Zingen’ op met een volle bezetting.

Duurzaamheidspubquiz

De groene zomermarkt werd om vier uur afgesloten met een duurzaamheidspubquiz in het cafégedeelte van wijkcentrum het Dok. De hoofdprijs was een bijenhotel.


Lewenborg doet